Cara Nak Buat Heavy Cake

Pertama adalah tepung cara mencampurnya tidak boleh berlebihan supaya gluten tidak mengeras dan membuat cake lembut gagal. Oleskan buttercream secara tepat.


How To Make A Color Drip Cake Renee Conner Youtube

Masukkan tepung dan kaup balik sampai sebati.

. - Lapisi loyang dengan baking paper dan tata kismis di pinggir loyang. Masukkan telur kuning satu persatu pukul sampai sebati. Ketiga adalah gula yang akan memecah gluten dan membuat tekstur cake tetap halus dan utuh.

- Hangatkan susu dan cream cheese hingga larut jangan sampai mendidih. Kedua adalah lemak seperti butter atau minyak yang akan membuat memisahkan formasi gluten sambil menciptakan efek moist. Masukkan mentega air jeruk lemon dan ekstrak vanila aduk rata.

Hal ini bertujuan agar layer cake mudah dipindahkan dari meja putar. Yuk simak baik-baik. Bakar selama 60-70 minit atau sehingga masak.

Oh ya sebelum meletakkan base cake di atas meja putar letakkan karton atau kertas kue di atasnya dan terakhir letakkan base cake pertama. 1Asingkan putih telur dan kuning 2Adunkan putih telur sampai kental soft peak bertanduk bila terbalikkan bekas meringue tak jatuh 3Bekas lain pukul creamcheese bersama susu pekat smpai kembang. Masukkan baki tepung dan akhir sekali vanilla extract dan lain lain perisa opsyenal jika suka.

Letakkan loyang ke dalam oven sejuk dan kemudian on oven pada suhu 180C. - Ayak tepung terigu dan maizena tambahkan garam. Tuang ke dalam loyang yang telah dilenser butter dan ditabur tepung atau guna 2 loaf pans.

Masukkan heavy cream dan kacau lagi. Gerakan memutarnya tak sehalus meja putar jadi anda harus hati-hati agar cake tak runtuh ya.


Pin On Juice Smoothies Ice Cream Shorbet Lollipop Sweets


Layer Cake Is A Must For Me For Chinese New Year Ever Since I Learn How To Make My Own Layer Cake I Make Them Layer Cake Recipes Asian Cake Cookie


Pin On Cream For Cakes


Pin On 12 Chinese And Asian Cakes Snacks And Kuehs

No comments for "Cara Nak Buat Heavy Cake"